Praksis

Tilstedeværelse

Min kæreste kom senere hjem fra sin tur i fitnesscenter end normalt og sagde “tiden løb fra mig; jeg sad og cyklede, mens jeg så et program i tv, og så var emnet så interessant, at jeg bare blev ved med at cykle.”

Slå hjernen fra kroppen og tilslutte den noget andet. Og så sætte kroppen på automatpilot. Det er blandt andet derfor, jeg aldrig bliver venner med en stepmaskine. I mine øjne er det den mindst kropsbevidste  og en aldeles uinspirerende måde at træne på.

Og ja (du har nok gættet historiens morale): Yoga er noget helt andet. Lave yoga, mens der kører Hammerslag på 1’eren? Det kan ikke lade sig gøre.  For yoga handler om forening, forening af sind og krop, og i yogapraksissen skal man træke vejret, fokusere, og være bevidst tilstede i sin krop. Dæmpet yogamusik i baggrunden kan være en hjælp. Men det kan Hammerslag ikke. Og det er derfor man får det så pokkers godt både i krop og sjæl af at lave yoga. Halleluja!

Ardha Matsyendrasana_Birgittes yoga

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Anette 18/02/2010 at 06:36

    Kære Birgitte – hvis jeg nu vil prøve med et par øvelser herhjemme (og er 100 pct. yoga-begynder), hvad vil du så anbefale? Måske har jeg ikke tjekket din hjemmeside ordentlig ud.

  • Leave a Reply