Ayurveda, Yoga workshops, Yogalærere

Workshoppens første dag

Den første dag på workshoppen på Ashtanga yoga shala her i Århus med Kino Macgregor var to en halv times “silent sitting” (koncentration, som forberedelse til meditation), chanting og dialogi-baseret foredrag om yogafilosofi og om ernæring i et yoga perspektiv. Alt sammen godt og spændende, hun virker levende og meget vidende.

Kino talte om maden ud fra en auyrvedisk sundhedsforståelse (auyrveda er en indisk sundhedsfilosofi, som er fra ca samme tid som yoga). Hun fortalte om processen med at gå fra almidelig kost og til yogivenlig kost. Hun mener, at man ikke kan tage et fuldt skridt på én gang, men kan eksperimentere med at fjerne et enkelt element fra sin kost i en uge (svinekød fx) og derefter spise det igen i en uge og så være bevidst om, hvordan man har det. Hendes fokus var bevidsthed, man skal være bevidst om det, man indtager og hvordan det fungerer for en.

Nu spiser jeg jo fisk normalt (blev lige mindet om, at det er for at få de vigtige omega 3 og 9 fedtsyrer). Men det kunne være et spændende eksperiment at prøve at fjerne fisk fra min kost i en uge, bare for at se hvordan det føles. Her til aften havde jeg faktisk forberedt en bagt salat (lyder stenet, men smager vidunderligt) fra Jamie Olivers Italien. Den var vegetarisk. Og farverne en fryd for øjet:

Bagtkornsalat_Birgittesyoga

Bon appetit! Nu vil jeg i seng, dagen i morgen bliver sikkert fysisk krævende.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply free kredit check yearly journal 08/02/2017 at 16:41

    The label ‘lesbian’ only fits political lesbians if you’re using your new definition of the word. Every other definition of the word is nothing like the definition that you’re using.

  • Leave a Reply