Asanas, Yogaundervisning

Yoga for nybegyndere

Jeg fik et spørgsmål fra en af jer den anden dag, om jeg ikke havde nogle yoga-øvelser, man kan lave derhjemme, hvis man er nybegynder og aldrig har prøvet yoga før. Det har jeg ikke… Jeg tror, at det at lave yogastillinger uden at kende bare en lille smule til yoga er lidt ligesom at kaste sig ud i et spil kricket uden at kende spillet overhovedet (jeg kender overhovedet ikke kricket selv, så sammenligningen er ikke helt bullet-proof…).

Der er for mange ting, der er så essentielle at lære inden for “teknik og regler” i yoga, som man ikke kan læse sig til. Eller læse kan man måske nok, men det er vigtigt at få spillet forklaret af nogen der kender det godt, hvis I forstår. Så derfor kan jeg kun anbefale undervisning for absolut nybegyndere.

Hvis man ikke har tid i sin hverdag til at gå til yoga i en længere periode (det kan jeg så absolut sætte mig ind i), så kan det være et hit at finde et sted, som har kortere begynderhold. På Ashtanga yoga Shala her i Århus varer et begynderkursus ca. 2 måneder, og i Kbh  har Yogamudra på Christianshavn et særligt introforløb, hvor man kommer 4 gange på to uger. Efter et begynderkursus er man bedre rustet til at udforske yoga gennem bøger og DVD’er – eller blogs…

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Sarah Holmslykke 23/02/2010 at 15:45

    Jeg kan anbefale Astanga Skolen på Vesterbro’s intro forløb, det koster 200 kr for én intro dag med både teknik og introduktion til yoga, for 800 kr mere får man adgang til intro/begynderhold derefter som man så kan følge og blive rettet til. Man lærer meget og når langt – dog vil jeg også anbefale at, man venter til man er mere erfaren og er klar til egen praksis, med at træne yoga hjemme. Det tog mig fra september og til nu, hvor jeg netop er startet på egen praksis ‘Mysore classes’.

  • Reply Min yoga passion » Blog Archive » Et varmt tip! 24/02/2010 at 20:13

    […] og fremmest tak til læser Sophie, som gav et tip til mit indlæg om yoga for nybegyndere om at yogaskolen på Vesterbro i Kbh også har et glimrende introforløb. Tusind tak for […]

  • Leave a Reply