Mad

Opskrift!

En af mine venner på yogaskolen spurgte mig i dag, om jeg ikke ville give opskriften på den bagte kornsalat, jeg fortalte om for nogle dage siden. Og jo, dét vil jeg gerne:

Kornsalat med ovnstegte grøntsager (fri fortolkning af en ret fra Jamie Olivers ”Italien”)

250 g spelt- el. emmerkerner

1 løg

3 fed hvidløg

Grøntsager: fx squash, aubergine, rød peber, fennikel, gulerødder, eller hvad man nu har…

To håndfulde kikærter, evt fra dåse

Kryddereddike og olivenolie

Frisk persille

Citronsaft

Forvarm ovnen til 200 grader. Kernerne udblødes i 20 min, og koges derefter i ca 20 min. Løg, hvidløg og grøntsagerne skæres i grove stykker og lægges i en bradepande. Lav nok til at fylde hele bradepanden uden at grøntsagerne kommer til at ligge i lag. Hæld olivenolie over, krydr med salt og peber og sæt grøntsagerne i ovnen. De skal have 30-40 min., men rod lidt rundt i dem et par gange undervejs. Når de er møre og lidt sprøde skal de ud af ovnen og stænkes med en lille smule eddike. Lad dem dampe af, kom dem på et skærebræt og hak dem fint. Vend de finthakkede grøntsager med de færdige kerner og kikærterne. Tilsæt friskhakket persille, citronsaft, et skvæt olivenolie og smag til med salt og peber.

Velbekomme!

Et lille tip: Mht. kikærterne plejer jeg at udbløde og koge en hel pose ad gangen. Så fryser jeg dem ned, så der altid lige er kikærter ved hånden, når man skal bruge dem.

Bagtkornsalat_Birgittesyoga

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply