Ikke kategoriseret

Yoga for gravide #1

Ahh, kender du det? Nu er katten endelig ude af sækken. En af mine absolut yndlingsveninder er gravid, og jeg har haft mundkurv på omkring det i en uge inden vores andre veninder fik det at vide. Og nu er katten endelig ude af sækken, alle ved det, og bedst af alt: jeg må skrive om det her på bloggen:

Min veninde har nemlig lavet yoga tidligere og har nu taget det op igen pga. graviditeten. Og i den forbindelse ringede hun til mig for at høre, hvad jeg synes hun skal gøre og ikke skal gøre. Bl.a. har hun læst et sted at man ikke bør lave omvendte stillinger (skulderstand og hovedstand), når man er gravid. Det har jeg nu aldrig hørt, men det er selvfølgelig helt essentielt, at man laver alle stillinger med stor opmærksomhed og forsigtighed, mens man er gravid. Også de omvendte stillinger. Når det er sagt, så skulle der ikke være noget i vejen for at lave skulderstand og hovedstand under graviditeten indtil maven bliver så stor, at balancepunktet ikke tillader stillingerne længere.

ashtangayogaforwomen_birgittesyoga

Jeg kan anbefale bogen Ashtanga yoga for Women som en god guide, når man er gravid. Den fortæller om alle de ting, man skal være opmærksom på omkring yogastillinger ved bl.a. en graviditet. Bogen kan købes her

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Marianne 12/03/2010 at 10:13

  Men man anbefaler vel ikke astanga yoga til gravide kvinder, med mindre de har dyrket det er flere år nærmest. Noget med flow i kroppen hvor man i astanga forsøger at få det til at gå opad og i en graviditet ønsker man det skal gå nedad?

  Uhh og tillykke med din veninde!

 • Reply Miriam 16/03/2010 at 18:47

  Uhh… det er mig 🙂 Jeg glæder mig til næste indlæg… Og bare rolig Marianne, jeg har dyrket astanga i flere år – har bare holdt en laaang pause. Jeg tror nu heller ikke, det bliver full blown astanga, jeg kommer til at dyrke foreløbigt. Selvom jeg kun er i fjerde måned, kan jeg allerede mærke, at min krop har et helt andet tyngdepunkt og opfører sig radikalt anderledes på nogle punkter 🙂

 • Reply Birgitte 17/03/2010 at 18:38

  Marianne: Nej det er rigtigt, man skal ikke begynde til Ashtanga yoga som gravid, hvis man er nybegynder! Det kommer også ret hurtigt af sig selv, fordi kroppen ganske enkelt ikke vil “kunne” det den skal, hvis den er gravid 🙂
  Men jeg ved at flere ashtangayoga skoler laver undervisning ud fra denne type yogas principper, blot tilrettet gravide. Så på den måde kan man fint fortsætte sin ashtanga-praksis selvom man er gravid og bruge den som forberedelse til graviditetens store marathonløb: Fødslen..! 🙂
  Miriam: Jeg har skumle planer om at du skal yogaposere her til bloggen, når du får en større mave. Så det er bare med at komme op i yogagear!

 • Leave a Reply