Yogalærere

Astanga yoga studio, yogaen

Jeg har som fortalt været til yoga på Astanga Yoga Studio i Kbh her i søndags. Jeg har hørt lidt om Eskil (en af stedets lærere og stifter) fra en veninde, men kendte ellers ikke noget til stedet. Og da der er ret stor forskel på måden at undervise i ashtanga yoga, så var jeg ret spændt.

Stedet er virkelig flot! Meget lyst, velindrettet og rummeligt med små oaser og et åbent køkken. Og jeg fik en fin modtagelse, selvom jeg gjorde noget så akavet som at ringe på for at blive lukket ind midt i en Pranayama klasse (vejrtrækning, hvor folk er meget koncentrerede og stille). Og der er en god og afsleppet stemning blandt de ansatte.

Shalaen var varm og meget indbydende. Der var to lærere, Eskil og Mikko, så der var god tid til de rettelser de havde, og jeg kunne lave en praksis, som den passer til mig, med deres hjælp og forslag til justeringer og indsatsområder. Det er altid givende at få nye input fra en lærer, der ser én med helt nye øjne. Og stilen på skolen virker til at være mere fokuseret på fysiologi og styrke end den tradition, jeg kommer fra, så det var meget sundt for mig at blive udfordret lidt ekstra på dén del. Jeg fik min sag for i håndstand, skulle jeg hilse og sige!

Jeg hoppede på et af deres mysore hold, men de ser ud til at have et bredt skema, så kig forbi og se om det kunne være noget for dig, Mit indtryk er, at stedet er dedikeret og har meget kvalificeret undervisning i ashtanga yoga. Jeg kan helt sikkert godt finde på at kigge forbi igen, også så jeg kan få endnu en chance for at møde min fellow blogger og yogini Marianne in real life.

Astangayogastudio

 – følg med i morgen, hvor jeg bringer sidste del at min beretning om Astanga Yoga Studio! Det handler om, hvordan et viskestykke kom til at spille en vigtig rolle i mit besøg der – stay tuned!

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Marianne 31/05/2010 at 20:31

  Næste gang må vi lige koordinere, sådan jeg ikke ender ud i søndagspjæk og dermed misser at møde dig!

 • Reply Louise 01/06/2010 at 07:26

  Lyder som en god oplevelse i nye yoga-omgivelser. Jeg pønser på noget lignende – har jo mit første møde med Ashtanga til gode. Hvad er det nu din yoga-skole i Århus hedder? Jeg flirter nemlig med tanken om nogle workshop-dage på Ashtanga Yoga Shala Århus.

 • Reply Louise 01/06/2010 at 08:00

  Inspiration ude fra er altid godt!

  Jeg laver lige den klassiske blog-kommentar = noget om mig selv! (Efter Julias kursus er jeg gået lidt kold i at kommentere blogs pga. udpenslingen af, hvorfor man kommenterer en blog = snak om mig selv…fordi det er jo rigtigt!)

  Nå men – sidst jeg var i København – hvor jeg jo blandt andet var til et fremragende kursus hos den evigt skønne Julia – løb jeg en tur i nye omgivelser! Ganske som du prøver et nyt yoga-sted. Mit akave øjeblik var så, at der tydeligvis er en form for konsensus om, hvilken vej man løber omkring de fine søer – og jeg valgte den modsatte! Så kunne man løbe der som en anden jyde i storbyen…mod strømmen! Flot…

  Jeg mødte forresten din Bestseller kollega, Julie! Helt utrolig sød pige. Desuden var jeg på hold med Morten XX, en tekstforfatter fra et pr-bureau i Kbh, og hun mente, at du også kendte ham…?

  Nå men jeg ville egentlig også høre, hvornår du får et RSS-feed? Det er bare SÅ nemt og modtagervenligt;o)

 • Reply Birgitte 02/06/2010 at 19:47

  @Louise i Belgien: Den hedder ashtanga yoga shala ashtangayoga.dk. Og jeg bringer et indlæg i løbet af de næste par dage om de næste workshops dér – jeg synes bestemt du skal komme til Maria Boox i september!

  @Louise HJ: Du skal ENDELIG fortsætte med at kommentere! Jeg elsker det. Du vil nok finde visse ligheder mellem din løbetur og min viskestykke sceance. Jyder i storbyen… Ja Julie er skøn – og Morten, som er gift med en af mine bedste veninder, vidste godt hvem du var, da jeg snakkede med ham om det, og han synes du var cool.
  Jeg har et RSS feed 🙂 Du skal bare klikke på det orange logo i din browser, jeg er ikke teknisk nok til at lægge det på sitet – eller avanceret nok til at have en IT mand som kan gøre det for mig! Men jeg vil arbejde på en to-do som en slags plaster på såret 🙂

 • Leave a Reply