Vejrtrækning

Støvsug hovedet

“Tøm hovedet og fokuser” – det er noget du tit kan få at vide, når du laver yoga. Jeg har altid syntes at det er vildt svært at praktisere. Lidt ligeson når man bliver bedt om at tænke på ingenting, når man skal meditere. Hvordan pokker gør man det?

Jeg har, efter mange år med yoga, lært at erkende, at mine tanker er til stede i min praksis. Jeg kan godt fokusere, men kan også nogle gange opleve, at jeg har tænkt på alle mulige ting fra min hverdag hele vejen gennem de stående stillinger. Når jeg på den måde oplever, at tankerne også er andre steder end i selve stillingen, så har jeg brug for et redskab som kan sige “shhh – ti stille!” til hovedet.

Et perfekt redskab til at få hovedet til at holde kæft er vejrtrækningen. Jeg kan mærke, at hvis mit hovet er fuld af tanker, når jeg går i gang med yoga, så bliver de overdøvet, så snart jeg går i gang med at trække vejret dybt. Så bliver det vejrtrækningen der larmer i stedet for. Lidt ligesom når man tænder for støvsugeren faktisk; der bliver faktisk også helt rent bagefter. Meget effektivt.

Tænk over det næste gang, du laver yoga – eller sæt dig på gulvet med lukkede øjne (eller ude på din græsplæne, hvis du har sådan en…). Træk vejret dybt, og mærk tankerne blive støvsuget væk. Det er meget befriende.

padmasana_birgittesyoag

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Anne C 23/06/2010 at 20:11

  Hvor skægt at du også har det sådan, mit hoved er tit en sværm af bier til yoga, men når først jeg kommer i gang med øvelserne og fokuserer på vejrtrækningen, så kan der godt blive stille! Det er så skønt, en koncentreret stilhed der både afslapper og opkvikker.
  Tak for en rigtig hyggelig blog!

 • Reply Anette Kristine Poulsen 24/06/2010 at 20:02

  Kære Birgitte….jeg sidder lige og prøver det med vejrtrækningen – dog uden at dyrke yoga. Og det virker virkelig, for ved at fokusere på det, så bliver der ligesom ikke plads til så meget andet larm. 1000 tak for din søde kommentar ovre på beautyspace…du ka’ tro, der er Ringenes Herre i Addit Skov ;o)

 • Reply karen P 25/06/2010 at 07:42

  Den er god, den med støvsugerbilledet, tak for tippet 🙂

 • Reply Anette Kristine Poulsen 25/06/2010 at 18:46

  Tror liiiiiiiiiiiige der er en, der ska’ kigge ovre i beauty world ;o)

 • Leave a Reply