Ikke kategoriseret

Yoga uden alder!

Jeg har lige læst om hende her:

Australske Bette Calman er en dedikeret yogaudøver og instruktør. Hun står på hovedet, laver håndbalancestillinger og bagudbøjninger – sager der kræver en pisciplineret yogapraksis, fokus, god vejrtrækning og stor kropsbevidsthed. Og hun er 83 år. 83!

Hun  siger:You’re never too old. The body is a remarkable instrument. It can stretch and stretch, and get better all the time. Forget age”

Jeg elsker denne udtalelse. For hun misforstår ikke sin kropsform som en slags evig ungdom (som er et koncept jeg så absolut ikke kan fordrage), men ser alder som noget ligegyldigt, det er praksissen, der er det essentielle for levemåden. Og så udelukker hun alder som en begrænsning for kroppens ydeevne.

Bette Calman

Læs artiklen om Bette her

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Anette 04/09/2010 at 06:20

  Sidder og holder vejret på vegne af den seje dame. Og husker hendes ord.

 • Reply Eleonora 05/09/2010 at 15:27

  Eeej hvor cool – det er noget at stile efter!

  Faldt over din blog i forbindelse med at jeg selv er ved at lave en blog der skal handle om ja – yoga – men faktisk noget saa specifikt som yoga teacher training i San Diego inden for Bikram Yoga – jeg kan se du har naevnt Bikram yoga her paa din blog, men kan ikke se om du fik det proevet ?!
  Hvis ikke – come along! Just do it, som er NIKE’s udemaerkede slogan 🙂
  Namaste, Eleonora

 • Reply Birgitte 05/09/2010 at 19:08

  Anette: ja er hun ikke for sej? Måske hun godt kunne bruge lidt tips fra beautyspace (om ikke at over-do’e), men det er vist også det eneste man kan udsætte på hende.
  Eleonora: Fedt at du har fundet mit univers herinde, tak for dine kommetarer og te-tippet! Jeg har ikke prøvet Bikram nej, men jeg skal det helt sikkert. Jeg må tage ud på skolen i Kbh næste gang jeg er derovre. Send mig endelig et link til din blog, når du er opppe at køre, edt lyder spændende!
  Namaste, Birgitte

 • Leave a Reply