Litteratur, Yoga workshops, Yogalærere

Maria Boox dag 1

Når det kommer til yogalærer Maria Boox, så er jeg muligvis jordens største fan. Workshoppen startede for mit vedkommende i dag, og det har allerede været helt fantastisk. Maria er en lærer med utrolig sikre og behagelige justeringer, et sjældent nærvær og en kvindelig varme. Og selvom det er 4 gang jeg er på workshop med hende, så lærer jeg også denne gang en masse nyt.

I dag spurgte Maria mig fx efter hun holdt mig i Supta Vajrasana: “Sthira sukham asanam?” – hvilket jeg ikke umiddelbart kunne svare på før hun smilende gav mig oversættelsen “is the pose steady and comfortable for you?”  Svaret til hendes spørgsmål var ja, men det spændende for mig her var spørgsmålet. Det viste sig at være et citat fra Patanjalis Yoga Sutraer (en gammel bog på vers, der omhandler yoga), vers 2.46. Det er det eneste vers der handler om yoga stillinger, og det går altså på, at man skal bestræbe sig på, at ens stillinger er “steady and comfortable”.

I min bog herhjemme om sutraerne står der desuden om verset “sthira sukham asanam”: “When asanas [yoga stillinger] are properly practised there must be alertness without tension and relaxation without dullness and heaviness.”

supta vajrasana

Det er, som de kvikke vi bemærke, ikke mig på billedet. Denne illustration af supta vajrasana har jeg lånt her

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Louise 13/09/2010 at 07:50

  Kære Birgitte
  Jeg har aldrig set Sthira sukham asanam på skrift. Så jeg skulle lige sige det højt for mig selv, før jeg genkendte det. Det er nemlig evigt fokus hos min yoga-lærer og hun siger det i hver yogatime. Så det er nærmest blevet mit mantra og i lige præcis de stillinger, vi ikke kan lide (a propos din kommentar til forrige indlæg), er det fantastisk at tænke på. Det hjælper i hvert fald mig til at slappe mere af og justere de der my, der måske gør, at man opnår lige præcis stabilitet og komfort. Tænk at så lidt, kan gøre så meget. Tak, fordi du gav mig det på skrift.
  Kh Louise

  • Reply http://www./ 01/03/2017 at 00:42

   Uh huh. Yeah that’s what it was. The spam filter, right. Noticed Eleonora’s comment about you being a sellout was deleted.I’m rather surprised that you’re seriously offended by others questioning your integrity. Especially after this review. Love the news you put out, Brad, but frankly I question your judgment on some reviews. Take it easy, no hard feelings.

  • Reply http://www./ 01/03/2017 at 02:50

   Thanks for spending time on the computer (writing) so others don’t have to.

 • Reply Fake Ray Bans Aviators 12/03/2018 at 02:06

  This is very attention-grabbing, You are an overly professional blogger. I’ve joined your rss feed and sit up for seeking extra of your great post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

 • Reply Giuseppe Zanotti Sale 23/05/2018 at 19:13

  Hello.This post was really motivating, particularly since I was browsing for thoughts on this topic last Monday.

 • Leave a Reply