Mad

Sundt for sjælen?

Et par ord om sundhed. Flere i min omgangskreds misforstår nogen gange min vegetariske livsstil, generelle ernæringsinteresse og yoga-entusiasme som et kompromisløst sundheds-korstog. Jeg skal da indrømme, at jeg går en del op i, hvordan man lever sundt for kroppen.  Så hvorfor kaste sig over transfedtsyrer og røde bøffer, når man kan spise sig til glæde i fuldkornsrisotto og hjemmerørt humus.

Når det så er sagt, så har jeg en meget stor kærlighed for noget, der er mere sundt for sjælen end for kroppen. Nemlig det søde liv. Kager, chokolade, konfekt, is, slik – the lot. Jeg kan falde i svime over blogs som denne og købte kager for 200 kr på Magnolia Bakery i New York. Jeg er en sucker fro alt det, der er lavet med omhyggelighed og gode råvarer; men jeg siger heller aldrig nej til en træstamme.

Weekendens søderier er købt hos Jeremy’s, en vidunderlig bager her i Århus. Han laver hindbærsnitter formet som elge. Som smager af rigtige hindbær og gingerbread. De må være sunde for sjælen; også selvom de er smuurt med et tykt lag af hvidt raffineret sukker…

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Miriam 15/02/2011 at 11:40

  MUMS – dem skal jeg prøve engang. Tager også mig selv i nogle gange at drømme henført om de ‘hot cross buns’, han laver til påske 🙂

 • Reply Britt 15/02/2011 at 12:11

  Hørt. Jeg er overbevist om, at den glæde, det giver at nyde de gode sager er meget sund, for sjæl og det hele!
  Jeremy’s lyder som et sted der er værd at opsøge, det er godt nok en fin elg 🙂

 • Reply Kristine/Prima Materia 15/02/2011 at 21:05

  Uanset hvad – skal man gøre det der føles rigtigt for både ens krop OG sjæl. Og det forekommer mig at du har fundet den rette balance for dig – uden at det bliver et korstog. Den oplevelse har jeg bestemt ikke af at læse din blog, ihvertfald. Selv lever jeg efter princippet om at kunne spise alt – men lidt af alt. Og jeg har også en sød tand – så næste gang jeg kommmer til Århus vil jeg da nok slå et smut forbi Jeremy’s.

 • Reply UGENS OPSKRIFT: EASY PEASY VEGGIE CURRY MED SKØNNE KARRYMARINEREDE LIMABØNNER | HOXIE.dk - (KVINDE)TANKER OM NYDELSE, SUCCES, PASSION – OG HVERDAG 16/02/2011 at 12:55

  […] en klassisk, indisk kylling i karry om til en vegetarisk fryd for ganen. Efter godt råd fra bl.a. Birgitte har jeg besluttet mig for at prøve at kreere nogle af mine køkkenklassikere i vegetariske […]

 • Reply Birgitte 20/02/2011 at 18:46

  Du har så evigt ret Kirstine – jeg bifalder dine ord: Balance og Mådehold.
  Mi, godt jeg har påsken at se frem til så – er ved at gå i panik over at fastelavnsbolletiden snart er forbi…
  Britt – han ér bestemt værd at besøge!

 • Reply Anette Kristine 23/02/2011 at 12:14

  Åhhh Birgitte, jeg har spist min del af træstammer. I tell you. Er vild med de der meget-mere-slik-fade. Har dårlig samvittighed…for har lovet dig nogle ord. De kommer lige pludselig. kh A

 • Reply Birgitte 23/02/2011 at 12:16

  Det er helt helt i orden. Jeg er tålmodigheden selv – hvilket der meget apropos meget snart kommer et indlæg om 😉

 • Leave a Reply