Hverdag, Praksis

Godmorgen sky

I dag har jeg været til yoga, som jeg plejer det om tirsdagen. Klokken halv syv-ish, også som det plejer. Eller, nej ikke helt – for i dag var det kl. 06.30, og ikke 18.30. Med mit nye arbejde kan jeg nå en tur til yoga om morgenen inden jeg skal møde! Jeg havde kun en lille-bitte diskussion med mig selv i morges, for samtidig med at jeg egentlig er et morgenmenneske, så kan jeg være overraskende ugidelig, når jeg ligger under dynen. Især når solen ikke skinner.

Men afsted kom jeg, og for at nå det hele og være fremme til tiden, så har jeg ca. 1 time og 20 min til min praksis. Det passede fint; i dag lavede jeg 1. serie frem til supta kurmasana. Hvis jeg laver meget mere end det, får jeg tit en oplevelse af at gå kold i løbet af dagen, men i dag har jeg bare været stærk, frisk og rigtig glad.

De største fordele ved morgenpraksis:

 • Dybere og roligere vejrtrækning
 • Mere stabilt tempo
 • Færre tanker og mere fokus på asanas, dristhis og bandhas
 • En vidunderlig følelse i kroppen resten af dagen
 • Kroppen er stivere og man får større udbytte af smidighedsøvelserne
 • At cykle gennem byen mens den vågner (og pendlerne er på vej på arbejde)
 • At have ro om aftenen til at geare ned
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Marianne 06/04/2011 at 07:30

  Lige nøjagtig derfor ville jeg ønske jeg havde tid til en morgenpraksis. Men jeg skal jo være på måtten kl 6ish for at nå at være på arbejde til kl 09 :-S

 • Reply Michael Hanmann 06/04/2011 at 16:20

  Det lyder som en dejlig givende morgenpraksis Birgitte, det er ren balsam resten af dagen, skønt at læse, jeg dyrker selv de fem tibetanere hver morgen når jeg lige er vågnet.
  God Onsdag.

 • Reply Tove 07/04/2011 at 20:33

  Takk for denne påminnelsen om hvor deilig morgenyoga er! Jeg styrer min egen tid, men likevel blir det altfor ofte til at jeg utsetter det. Men i morgen…da skal jeg rulle ut matten med en gang jeg våkner…

 • Reply Charlotte 13/04/2011 at 23:19

  Det lyder dejligt med din morgenpraksis. Jeg har lige besluttet, at en ny praksis hos mig skal være de fem tibetanere at starte dagen på.

 • Leave a Reply