Praksis

Tilbage på måtten

Da jeg fandt ud af, at jeg var gravid for et par måneder siden, så var den største umiddelbare forandring i mit liv faktisk min yogapraksis. I Ashtangayoga må man nemlig ikke lave yoga i graviditetens 1. trimester, så jeg måtte hoppe af måtten og pænt holde pause. Nu er vi så ved at renovere hus, så det er ikke fordi jeg siddet med tomlerne i skødet.

Men, det er svært at leve uden yoga, når man er vant til det. Jeg lavede nogle blide stræk og nogle forsigtige solhilsner engang imellem, mest for at holde kroppen lidt i gang, og ellers fandt jeg ro med en formaning, som en meget klog yogalærer har givet mig: “Relax and embrace your womanhood.” Så jeg har brugt en del tid på at favne min kvindelighed og indstille mig på tanken om at være gravid.

Måske derfor var det ikke så vanskeligt at komme tilbage på yogamåtten for første gang. Selvom jeg ikke må lave al de stillinger, jeg plejer, så er det jo en kæmpe glæde at være tilbage i en praksis og i blandt dejlige mennesker. Og når man ikke har lavet yoga i nogle måneder, så skal kroppen også tilvænnes forsigtigt – jeg bliver lidt for gensynsglad til min første praksis, og selvom jeg tog den med ro og fulgte min lærers anvisninger, så fik min krop nærmest granatchok, og jeg var øm overalt i dagene efter.

Det er dejligt at være tilbage. Selvom der er en del stillinger, fx drejninger, som man ikke må lave, så er der stadig meget man gerne må. Og når man har et nyt projekt i maven, så er der på en anden måde fred til bare at nyde sin praksis og sin krop uden at forvente for meget af nogen af dem.

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Louise 08/09/2011 at 14:46

    Stort tillykke med graviditeten Birgitte! Selvom jeg ikke længere er til gravid-yoga og først fik yoga ind i mit liv i forbindelse med barsel (eftergymnastik), så glæder jeg mig over at du er tilbage og vil selvfølgelig kigge ind i ny og næ. Kh Louise

  • Reply Anette Kristine 10/09/2011 at 08:33

    F.A.N.T.A.S.T.I.S.K. at møde dig live. Du er præcis lige så sød (og smuk) som jeg havde forestillet mig. Tak fordi du kom, Birgitte. kh A

  • Reply Yogaplus 16/09/2011 at 12:55

    Kender du nogen gode steder i indien at tage 200 timers TTC?

  • Leave a Reply