Ikke kategoriseret

Er stærk(t) tilbage!

Jeg har her henover sommeren fået skruet lige så stille op for min yogapraksis igen. Jeg startede på yogaskolen før sommeren, men det er først nu, min praksis for alvor er tilbage i dagligdagen. På yogaskolen laver jeg fuldt program (og er lige startet på 2. serie igen), mens jeg herhjemme primært laver stående stillinger, yinyogastræk og styrkeøvelser.

Inden jeg fødte var jeg spændt på, hvordan graviditet og fødsel ville påvirke min praksis bagefter. Heldigvis synes jeg kun, at de har hjulpet til en mere stabil praksis. Det er som om, at fordi, at jeg har lavet yoga med maven som belastning, så er min krop blevet ‘lettere’ at flytte med. Muligvis også fordi jeg her efterfølgende bærer rundt på et barn, der bliver tungere hver dag. Men når jeg laver yoga kan jeg lettere bære min kropsvægt (og det har ikke noget min fysiske vægt at gøre, den er status quo).

Desuden oplever jeg, at stillinger, som altid har været svære for mig er blevet lettere. Som om min krop husker hvordan den skal gøre nogle ting, som jeg nok har øvet, men aldrig rigtig haft succes med. Så kroppen har glemt, at den i virkeligheden ikke kunne det før. Men måske har den kunnet det hele tiden – men min egen forestilling om, at jeg ikke kunne, har haft overtaget?

Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply Trine 26/04/2013 at 22:04

  Hej Birgitte 😉

  Jeg vil lige lige høre dig af ang. Da du underviste mens du var gravid. Hvad underviste du i? Gravid yoga? Hatha?
  Grunden til jeg spørger er fordi jeg selv underviser i hatha yoga for ældre og mine kæreste og jeg kunne rigtig godt tænke os at få nogle børn 😉 så når engang det står på har jeg gået og tænkt om man stadig godt kan undervise i hatha yoga når man er gravid? Hvordan du gjorde det? Om du til tider i timen guidede mere verbalt og om dine elever synes det ok? Hvor længe kunne du undervise i yoga inden du sku føde? Jeg ved godt der er vise øvelser man skal begrænse eller helt lade være med.
  Ja jeg var bare lidt nysgerrig og måske lidt unødvendig bekymret måske…da jeg lever af at undervise 😉

  Kh Trine

 • Leave a Reply