Browsing Category

Indien

Indien

Ashram – ordet er dit

Jeg har fået en fin mail fra en af jer læsere, Anne, herinde på Birgittes yoga. Hun spørger, om jeg kender noget til ophold i ashrams i Indien, fordi hun overvejer at rejse ud og opleve yogaen og Indien på dén måde.

Jeg synes det lyder som en vidunderlig plan, men selv kender jeg ikke det store til ashrams. Derfor kunne det være skønt for mig, for Anne og for alle andre interesserede, hvis du derude har nogle erfaringer eller kender til ashramophold via andre?

Ordet er frit, og jeg glæder mig til dine input.

Indien

Vil dem der elsker Indien række hånden op?

Hm, dette giver mig et problem, da det tager tid at skrive et blogindlæg med den ene hånd i vejret. For ja, jeg elsker Indien. Og følelsen bliver ikke mindre af, at en af mine kære veninder er flyttet derud for at bo i Delhi i et halvt ård tid. Hun er sej, og det er så mega spændende, og jeg får en kæmpe trang til at komme til Indien, når jeg hører fra hende.

Hvis du også har Indien gemt et sted i dig, så vil du elske bloggeren The Compulsive Confessor, som min veninde lige har tippet om. Jeg er helt solgt. Og det handler overhovedet ikke om yoga.

Indien, Yogalærere

Vise ord

Jeg har ikke været så opslugt af en bog længe, som jeg er det af bogen om Guruji. Interviews med alle de erfarne yogier, som i sin tid fandt frem til Guruens lille shala langt nede i Indien er en fantastisk måde at lære om yoga. Og det er skrevet, så man kan høre dem tale og fornemme deres personligheder. I dag får I Tim Millers syn på værdien af en daglig praksis. Tim var en af de første til at lære ashtanga yoga i USA, og han underviser mange anerkendte yogalærere (bl.a. Maria Boox).

“My experience of practising yoga now for about twenty-three years is that it keeps me connected to a process that is life-giving, light-giving, and health-giving. The rewards of yoge are tangible and immediate, and especially in the beginning. Staying connected to the practise for me just ensures that the evolutionary process continues to unfold itself in some kind of organic way, creating greater health, greater wealth, greater possibility, greater opportunity, greater things”

Tim underviser stadig med base i Encinitas, en by i Californien, hvor ashtanga yoga fik sin første base i vesten. Den er hermed røget højt op på listen over drømmedestinationer i yogaens navn…

Billedet af Tim er lånt her

Anatomi, Asanas, Indien

Op på ho’det ven

Yogamagasiner er nærmest en fetish for mig, især fordi de ikke er til at fat på herhjemme. Men jeg faldt over det ret gode Yoga and Health i Gatwick lufthavn på vejen hjem fra Indien. Hvor jeg allerede har delt lidt viden fra forleden.

En artikel med den besnærende titel Yoga and Youthfulness, handler om hvordan yoga kan holde krop og sind “evigt ung”. Hovedstand (Sirsasana) er central i den sammenhæng, og artiklen lægger vægt på, at det er pga. maven, som er en meget følsom del af kroppen, som tit er der stress og sapændinger sætter sig. I hovedstand bliver der vendt op og ned på de indre organer, og maveregionen slapper af fordi den støtter sig indad mod rygsøjlen, i stedet for at hænge udad (som vi nok er flere, der kun kender alt for godt). Der kommer nyt blod til de livgivende organer, de får længde og bliver dekomprimeret. Så der er kun en ting at gøre for den evige ungdoms skyld: Op på ho’det ven.

 

Sirsasana_Birgittesyoga

Jeg tror, jeg takker nej til botox og prøver at blive stående lidt længere her i stedet for.

Indien, Yoga retreats

Op med solen!

Nu er jeg pga. mit pendlerjob rimelig vant til at stå op med solen. Måske derfor har jeg fået flere medlidende blikke fra folk, når de hører, at mine feriedage i Indien også startede med solopgangen. Kl. 6 var der Mysoreundervisning for alle, der ikke var nybegyndere. Nogen kunne også vente til 6.45, men det var kun, hvis de havde en kort yogapraksis (og det var ikke mig).

Min kæreste og de andre begyndere havde undervisning kl 8. På det tidspunkt var jeg mentalt på vej til morgenmad (læs: lå i afspænding i yogasalen). Så vores yogaferies rytme blev et spejl af den derhjemme: Birgitte står op før fanden selv, herren først efter et par timer, hvor damen har nået at udrette en masse. Hm, fordelen ved en blog er vist den subjektive fordel man har som fortæller…

Tavlen, som hang centralt på yogaresortet fortaltre sindrigt om, hvordan undervisningen var skruet sammen, inkl. moondays og eftermiddagsworkshops. Kan du hitte rede i den?

tavle_birgittesyoga

Indien, Yoga retreats

Stærk medicin

Jeg er hjemme igen fra yogaferien i Indien. Og det var heldigvis helt utrolig fantastisk! Jeg har så mange oplevelser, nye erfaringer, skønne billeder, yogatips og blogideer til blogindlæg med hjem i baggagen. Nu skal jeg bare pakke ud først, og så vender jeg stærkt tilbage.

Men her er et billede som er taget for et par dage siden på Palolem bach i det sydlige Goa. Kan du læse det med småt?

Supreme medicine Birgittesyoga

“YOGA IS A SUPREME MEDICINE”

Oh yes.

Indien, Yoga retreats

Birgittes yoga er i Indien!

NU er det nu! I dag rejser vi til Indien, og det betyder også at bloggen bliver lidt mere stille end normalt. Men fortvivl ikke, jeg er hjemme igen midt i april. Og jeg glæder mig allerede til at dele alle mine nye yogaoplevelser med jer herinde. Rigtig god påske!

Anjuna_Market_Goa