Browsing Category

Yoga retreats

Yoga lærere, Yoga retreats

Turen går til?

En god veninde har mulighed for at rejse en uge i slutningen af marts og har spurgt mig, hvor hun bør tage hen. Det skal være Europa. Jeg browsede og faldt over tre ture jeg selv ville elske at tage på:

Triopetra en uge (eller måned) med Kristina Karitinou. På Kretas sydkyst. Ja tak.

Yoga Rocks med Maria Boox er nok den ultimative rejse for mig. Perfekt location og min yndlingslærer – det er dog først midt i maj.

Men det bedste var næsten denne forlængede yogaweekend Meditation og Yoga Retreat med Simon Krohn på Als. Er det ikke fantastisk hvad man kan falde over på sådan en søgetur på nettet? Det er meget fristende at kaste mobil og sociale forpligtelser overbord og slå sig løs i en sønderjysk anemoneskov.

Yoga retreats

Wanted: Tips om Indien!

Rina, som har læst med herinde, skal til Indien. Heldige væsen. Hun har skrevet og spurgt om nogen kan anbefale et godt kursussted i Indien, hvor man kan være i ca 5 dage, og jeg vil gerne lige tage den op i plenum, så alle I der læser med også kan byde ind, hvis I har et godt tip?

Jeg har “kun” været i Goa og har været på samme yogaresort to gange, men det kan jeg til gengæld også anbefale varmt: Purple Valley er et sted som besøges af forskellige anerkendte yogalærere, næsten udelukkende inden for ashtanga yoga. Jeg har skrevet et indlæg om stedet her. Egentlig har jeg vist blogget en del om det (fordi det er et yndlingsspot), så søg evt på det i søgefunktionen i højre side for at finde flere.

I Rishikesh holder yogalærer Louise Ellis til, og går turen dertil, så kan hun på det varmeste anbefales. Hun er der april-juni i år, læs mere her.

Men hvad siger I andre? Hvordan er det i Delhi, Mumbai, Chennai, Madras eller andre steder? Skriv endelig en kommentar, hvis du kender et godt kursus! Tak!

Yoga lærere, Yoga retreats, Yoga workshops

Drømme fra sengekanten

Lyder muligvis en anelse lummert, men det er sygesengen…

En skøn kvinde på Facebook, som også er ramt af the yoga fever skrev i dag ud i plenum og spurgte om råd til, hvor en yogarejse i foråret kunne gå hen. Det satte straks tanker i gang! Min drøm går nemlig til:

Triopetra resort på Kreta, d. 14. – 28. maj 2011, på woorkshop med den fantastiske Maria Boox. Læs om det her

Det er fint at kigge ud på sne men altså, hvor fedt ville det ikke være, hvis det her var udsigten fra min sygeseng..?

Yoga retreats

Udlængsel og lommefilosofi

Tak for alle jeres skønne kommentarer om jeres drømmesteder – det er klart steder jeg også drømmer om at se eller gense:

– Maldiverne. Jeg har villet derhen lige siden jeg læste om det i et ferieblad for 6 år siden. Vi valgte dengang den mere su-venlige destination Egypten. Men drømmen er stadig intakt!

– Buenos Aries. Cathrine har en eminent smag i rejser, og jeg tidligere rejst i hendes feriefodspor med succes!

– Italien. Jeg elsker Toscana, Sicilien, men også andre regioner, elsker maden og stemningen. Og en tur på ski i Norditalien om vinteren er altså heller ikke at foragte. Dog ikke super yogavenlig.

– Grækenland – hvor Tove lige har gjort mig opmærksom på hendes skønne gæstgiveri og yogasted. Gid man liiige kunne hoppe et smut forbi. At Tove har en blog, der hedder “My Fabulous life in Greece” siger ligesom alt.

Indien og Thailand er stadig med i mine drømme også, for er det ikke med drømme som med kærligheden til andre mennesker – der er altid plads til nye, uden at de eksisterende får mindre kærlighed. Kunne man sige, at kærlighed avler mere kærlighed – og jo mere man drømmer, desto flere er der plads til..?

Indien, Yoga retreats

Op med solen!

Nu er jeg pga. mit pendlerjob rimelig vant til at stå op med solen. Måske derfor har jeg fået flere medlidende blikke fra folk, når de hører, at mine feriedage i Indien også startede med solopgangen. Kl. 6 var der Mysoreundervisning for alle, der ikke var nybegyndere. Nogen kunne også vente til 6.45, men det var kun, hvis de havde en kort yogapraksis (og det var ikke mig).

Min kæreste og de andre begyndere havde undervisning kl 8. På det tidspunkt var jeg mentalt på vej til morgenmad (læs: lå i afspænding i yogasalen). Så vores yogaferies rytme blev et spejl af den derhjemme: Birgitte står op før fanden selv, herren først efter et par timer, hvor damen har nået at udrette en masse. Hm, fordelen ved en blog er vist den subjektive fordel man har som fortæller…

Tavlen, som hang centralt på yogaresortet fortaltre sindrigt om, hvordan undervisningen var skruet sammen, inkl. moondays og eftermiddagsworkshops. Kan du hitte rede i den?

tavle_birgittesyoga

Hverdag, Yoga retreats, Yogaformer, Yogalærere

Gevaldigt indhentet

Tusind tak for de søde ord til mit sidste indlæg, billedet er fra en hel fotosession vi havde sjov med at lave en morgen, så der vil være mange flere billeder i samme stil i det næste stykke tid.

Jeg føler mig gevaldigt indhentet af hverdagen efter hjemkomst fra Indien; ugen er fløjet afsted og jeg sidder allerede med billederne derfra som minder, der bliver noget der var “engang” og ikke sidste uges begivenheder.

Og der er intet som hverdagen, der kan sluge alle gode intentioner om at give den gas med yogaen, når man er hjemme igen! Men men, lidt har jeg lavet, jeg har nemlig genoptaget morgenøvelser, og laver nogle Yin yoga stillinger, som vi lavede på Louise Ellis kursus. Yin yoga er “afslappet yoga”, modsat fx Ashtanga yoga, som er en kraftfuld Yang type yoga (her er nogen, der låner taoismens ikoniske billede til at definere yogatyper). Stillingerne laves derfor ikke med spændte muskler, men fokuserer på strækn eller åbning i leddene, som kommer når stillingen påvirker bindevævet ileddene.

En simpel yin yoga  stilling er at sidde på gulvet med strakte, samlede ben og bøje sig frem over benene. Ryggen må gerne være rundet. Bliv i stillengen og forsøg at slappe helt af her i min. 5 minutter. Denne stilling vil være perfekt for Cathrine, som klagede over stramme haser og efterlyste et godt tip. Denne type øvelser er gode til at træne stramhed op (hvilket jeg også virkelig har brug for), og fordi man er afslappet i musklerne og bruger tyndgekraften, så kommer man ikke til at overstrække.

Jeg vender frygteligt tilbage med både mere om Yin yoga og mit nye morgenprogram.

Sovende hund– Yin yoga er afslappet, men dog ikke så afslappet som denne hund, der yndede at tage en lur udenfor vores cottage.

Indien, Yoga retreats

Stærk medicin

Jeg er hjemme igen fra yogaferien i Indien. Og det var heldigvis helt utrolig fantastisk! Jeg har så mange oplevelser, nye erfaringer, skønne billeder, yogatips og blogideer til blogindlæg med hjem i baggagen. Nu skal jeg bare pakke ud først, og så vender jeg stærkt tilbage.

Men her er et billede som er taget for et par dage siden på Palolem bach i det sydlige Goa. Kan du læse det med småt?

Supreme medicine Birgittesyoga

“YOGA IS A SUPREME MEDICINE”

Oh yes.

Indien, Yoga retreats

Birgittes yoga er i Indien!

NU er det nu! I dag rejser vi til Indien, og det betyder også at bloggen bliver lidt mere stille end normalt. Men fortvivl ikke, jeg er hjemme igen midt i april. Og jeg glæder mig allerede til at dele alle mine nye yogaoplevelser med jer herinde. Rigtig god påske!

Anjuna_Market_Goa

Yoga retreats, Yogalærere

Yogeferie i Indien

Lad mig lige advare om, at det her indlæg er længere end normalt. Jeg har fået en rigtig sød mail fra en læser, som gerne vil på yogaferie i Indien og ville høre hvad jeg kan anbefale. Hun vil gerne gøre det til en oplysningsrejse, hvor der også er fokus på fx meditation og vejrtrækning,  og hun er i tvivl om, hvorvidt en yogaferie er det i sig selv. I får min svarmail til hende her, så er der lidt tips, hvis der er andre der som C går og brygger på en yogaferie:

“Kære C,
 
først og fremmest mange tak for dine søde ord om min blog, jeg er så glad for at andre også kan få noget ud af de ting, jeg skriver om.
 
Jeg har været i Indien på et yogaresort én gang, i januar 2009, og jeg skal afsted igen her til påske. Begge gange til samme yogaresort, nemlig Purple Valley i Goa.
 
Alt afhængig af hvilken lærer du vælger at få undervisning hos, er jeg ret sikker på, at du vil føle en yogaferie som en oplysningsrejse. Det gjorde jeg i hvert fald sidste år, hvor jeg fik undervisning af Dena Kingsberg, som bruger meget yogafilosofi, pranayama og chanting i sin undervisning. Louise Ellis skulle også være dygtig til helhedspraksis, det er hende jeg skal ned til her over påsken. Så derefter kan du helt sikkert læse om hende på min blog…
 
Jeg kan kun anbefale Purple Valley på det varmeste, dels fordi det er de dygtigste Ashtanga lærere der underviser der (fx underviser Sharath der, som det eneste sted i Indien udover i Mysore – lidt af en blåstempling). Og dels fordi du kan vælge den workshoplærer, der passer til dit temperament. Hvis du rejser alene er der også et socialt fællesskab på et resort, som er virkelig godt.
 
Nu ved jeg ikke hvor længe du tænker, at du vil være afsted? Hvis du skal mere end en måned afsted er et yogaresort nok ikke så oplagt (lidt for dyrt). Så kunne du i stedet enten tage til Rolf Najoukat i Candolim i Goa, til Louise Ellis i Rishikesh,eller se om der er andre lærere, fx Lino Miele der bor og underviser i et par måneder i Kovalam hvert år. Det kommer også lidt an på, om du har særlige præferencer med, hvor i Indien du vil hen.
 
Der er jo også Mysore, hvor Ashtanga jo kommer fra og hvor Sharath’s skole ligger. Jeg har ikke været der, men det skulle være noget helt særligt at blive undervist direkte af guruen. Men der er ofte mange elever, og jeg er i tvivl om, hvorvidt du vil få den indsigt og fordybelse, du søger.
 
Endelig er der også den mulighed at tage på yogaferie den ene halvdel af tiden og så finde et ashram og være den anden halvdel. Det vil måske tilføre endnu mere spiritualitet til din rejse. Jeg ved ikke så meget om Ashrams, men kender en, der har gjort det sådan, og som var rigtig glad for det.

Uh, det blev næsten en hel roman 🙂 Jeg håber du kan bruge mine input til noget

Bedste hilsner Birgitte”

Yoga retreats

JUHUUUU!!

Min påskeferiedrøm går i opfyldelse! Så har et års diskret påvirkning og massiv positiv omtale gjort min søde kæreste så nygerrig på Goa, at han gerne vil med derned. Og nu er billetterne bestilt! 2 uger henover påsken, den ene på yoga resortet Purple Valley (hvor han skal sove længe), og den anden på eventyr ud i det blå. Jeg bringer lige endnu et billede fra min tur dertil sidste år:

Anjuna_Market_Goa

Hvem kan ikke godt li palmer. Og kulørte stoflamper. Og yogaferie i Indien… Det er altså en uvurderlig ting ved at arbejde: at have råd til den slags.