Ikke kategoriseret

Utroskab i yoga

Yes, jeg har været ashtanga yoga utro. Med noget så kontroversielt som Bikram yoga. Nu har jeg røbet det for min ashtangalærer, og så kan jeg lige så godt indrømme det over for verden.

Bikram Yoga er ret udskældt for tiden, fordi den selvudnævnte guru hr. Bikram, som har udtænkt og grundlagt denne moderne yogaform, er under anklage for seksuelle overgreb og misbrug af sine elever. Og det er ikke noget som ligefrem smitter positivt af på omverdenens indstilling til hans yogaform. Men, jeg synes faktisk Eddie Stern, som jeg var på workshop hos i København i November, havde en sund indstilling til den sag: “Don’t mistake the person with the practise. We are all human.” Altså, at være dygtig inden for et felt, det være sig fysisk, spirituelt eller religiøst, det gør ikke et menneske ufejlbarligt. Man kan godt have kvaliteter inden for et felt, og samtidig være svag, fejlende eller kriminel i sine menneskelige handlinger. At nogle katolske præster har opført sig afskyvækkende peger jo heller ikke tilbage på den kristne tro.

Nå, men i hvert fald: en gang imellem virker Bikram for mig. Især her i vinterperioden, hvor kulde og mørke sætter sig i både humør, energi og led. Det føles lidt som yoga på speed, men de undervisere, jeg har mødt hos Hot Yoga Aarhus har haft empati, nærvær og humor i deres måde at lede klassen på, og asanas der gør ondt under almindelige forhold har jeg kunnet arbejde mig ind i i varmen uden problemer.

Jeg skal lige understrege, at der på ingen måde er tale om udskiftning, jeg er stadig 100% forbundet med ashtanga som “min” yogaform. Men inspiration hos andre kan give en saltvandsindsprøjtning til den foretrukne yogaform, det er min erfaring. (Jeg kan på ingen måde sige, om det er tilfældet i andre forhold, end det til yoga..!)

Previous Post

1 Comment

  • Reply Wilma 28/08/2018 at 00:14

    I must thank you for the efforts you’ve put in penning this website.
    I am hoping to see the same high-grade content from you later on as well.
    In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my very own blog now 😉

  • Leave a Reply