Browsing Category

Gå aldrig ned på udstyret

Gå aldrig ned på udstyret

Et godt ståsted

Hold da op. Nogen gange vender bøtten på et øjeblik. Mit forrige indlæg er lidt mere end 1 måned gammelt, og fra en rigtig yoga overskudsuge. 2 dage senere lå jeg med influenza, som blev til en meget genstridig lungebetændelse, og jeg er først lige blevet færdig med penicillinkuren. Fra yoga-overskud til underskud på alle niveauer. Alle. Jeg har været syg så længe, at jeg næsten ikke kan huske hvordan det føles at være rask.

Min rejse tilbage til overskud, og yoga, går gennem heeelt rolige, blide yogaasanas og pranayama øvelser. Hele mit system er påvirket af, at have hostet og mistet kraft. Og min krop er stadig max slatten.

Derfor har det været en stor motivation, at jeg har en helt ny måtte og en nyt fint tæppe at sætte mig på. For som fortalt har jeg fået lov til at anmelde den fantastiske Manduka måtte for Goyogi.dk og sammen med den anskaffede jeg mig også et lækkert Skidless tæppe fra samme sted.

IMG_5211

Måtten er den bedste transportable sticky mat, jeg har haft til dato. Den er skridsikker uden at have den der klistrede overflade, og den er behageligt nopret uden at være ru. Den er let og nem at have med sig i en taske, og det opvejer klart for, at den ikke føles helt ligeså tyk som den sorte måtte jeg har, der er yogamåtternes konge, men som også vejer derefter. Den kommer aldrig med i byen…

IMG_5220

 

Tæppet er også virkelig skønt. Det er ikke mit første af slagsen, men jeg har længe været lidt træt af farven på det, jeg havde, så det var en kærkommen lejlighed til at matche måtte og tæppe. Det betyder bare noget, at øjnene bliver glade. Og så er undersiden af tæppet skridsikkert. Det er sgu genialt.

Igen tusind tak til goyogi.dk for samarbejde. Tjek også deres deres udvalg af leggings, der er SÅ mange fine!

Gå aldrig ned på udstyret

Længe leve yogaudstyr

Ja, jeg er en sucker for yogatøj, og med en hobby. som i øvrigt kræver et absolut minimum af udstyr (hvor er det fedt, at man aldrig skal ud og købe sko), så synes jeg faktisk det er ok at gå lidt i selvsving over de par ting, man skal bruge.

Som sagt er jeg meget glad for min nye top, som jeg har købt hos Yogaudstyr, der både er en netbutik, men også en fysisk butik som ligger gemt på en hyggelig plet på Østerbro. Jeg var der for første gang i sidste weekend og nød at gå på opdagelse, og selvfølgelig at prøve tøjet. Det er altid lidt et sats at købe den slags over nettet. Toppen er af mærket Asquith, lavet i øko bomuld og med en meget fin logodetajle på ryggen, som jeg først opdagede bagefter. Og så koster den kun 299, hvilket er en rigtig fin pris. Jeg var forbi Moshi Moshi Mind, også Østerbro, på vej derned, da de fører en del designer sportstøj. Hm, ikke lige et prisleje omkring de 300 kr kan jeg godt afsløre… Men fine ting!

asquith_birgittesyoga

Jeg elsker det fine logotag

logo_birgittesyoga

Og her det fine broderede logo på ryggen – farven er blevet meget mystisk på det her billede, sådan ser den ikke ud i virkeligheden..!

Gå aldrig ned på udstyret

Astanga Yoga Studio – nu med viskestykke

På grund af den historie I får nu, var jeg på en måde glad for, at jeg ikke løb ind i nogen, der kendte mig til mit gæstevisit i søndags.

Til yoga skal man huske at have to ting med: yogatøj og et håndklæde, Det absolut vigtigste af de to er et håndklæde. En måtte er også vigtig, men den kan man som regel låne. Pointen er: der er virkelig ikke meget, man skal huske.

Alligevel lykkedes det mig halvvejs inde i min praksis, hvor jeg var blevet helvejs svedig at komme i tanke om, at jeg havde glemt et håndklæde. Problem nr. 1 var, at jeg med det samme skulle finde en erstatning for håndklædets funktion som svedklud. Resultatet blev mit (ganske fancy) tørklæde med gule sommerfugle. Tror nogen må have undret sig lidt over kombinationen storsveder og fashionable sommerfugle.

Problem nr. 2, som var markant mere penibelt, var at jeg skulle i bad, da jeg havde en brunch-aftale lige efter undervisningen.

Så efter undervisningen klagede jeg min nød, diskret men storsvedende, til ham i receptionen. Og jeg fik lov at låne hvad jeg kunne finde i deres køkken. Og der kunne jeg så finde – et viskestykke! Så de, der undrede sig over sommerfuglene som svedklud må virkelig have kløet sig i håret over viskestykket som badehåndklæde! Men altså, det virkede upåklageligt, og jeg er stadig meget taknemmelig over udlånet. Det der med at lufttørre søndag formiddag på Skt. Hans Torv bliver bare aldrig et hit.

Gå aldrig ned på udstyret

Yoga på chokoladepladen

Det her er en yoga netbutik, jeg simpelthen bare må dele med jer:

Yogamatic kan man som navnet afslører købe yogamåtter. Men ikke almindelige måtter, nej her er tale om yogamåtter med print. Man kan vælge at bestille en måtte med et billede, man selv har, eller bedre endnu kan man vælge imellem de prints, der er i netbutikken.

Hvad siger du fx til muligheden for at dyrke yoga oven på et vandspejl (hvilke gudommelige associationer man får), et pigtrådshegn eller en kæmpe chokoladeplade? Eller hvad et billede af bamser, der dyrker yoga?

Chocolate

Yogibear

Billederne er lånt på Yogamatic’s hjemmeside

Gå aldrig ned på udstyret

Gå aldrig ned på udstyret #3

For en som mig med “kvindelige former” er en sports-bh med god støtte et must for yogatræningen. Nogen gange er det bare rart nok, hvis jeg ikke skal have flere lag tøj på, og så er toppe med indbygget bh et hit. De er svære at finde til “kvindelige former”, men jeg har tre, der fungerer godt og som jeg ofte bruger:

Yogatoppe_birgittesyoga

Yderst til venstre: top fra Falke, har indbygget elastisk top med god plads. Og så er toppen hullet nogen steder, så der er god ventilation, når jeg sveder. Og det gør jeg tit.

I midten: Er et turistkøb fra Goa, som ikke er særlig fancy. Det er bare bomuld med en inderdel til støtte. Men jeg har brugt den meget det seneste år, og den holder godt. Jeg har én magen til bare i blå (se den her in action), som jeg egentlig bedre kan li. Den var bare til vask, da jeg tog billedet…

Til højre: Denne Nike-top har mindst tre-fire år på bagen, og den holder heldigvis godt, for jeg ELSKER den. Dens indertop er justerbar, så den kan tilpasses alt efter hvor smal eller bred man er under brystet. Jeg er ret smal og derfor er det sjældent for mig, at finde noget, der fungerer så godt som den her. Jeg har desværre ikke set den model i lang tid, så noget tyder på, at Nike er holdt op med at lave den. Slamberter.

Gå aldrig ned på udstyret

Yoga for mødre

Louise fra min barndom i Aalborg fortalte her på bloggen for et stykke siden, at hendes forældre er gået i gang med yoga. Jeg synes den slags er helt fantastisk, hurra for at de har lyst til det! Og meget pudsigt, fordi det er faktisk the story of my life:

I dag har jeg besøg af min mor. Jeg elsker min mor. Og så er hun begyndt til yoga for nylig, og det betyder jo noget helt specielt for mig. Jeg taler med hende om det jævnligt for at høre, hvordan det går, og jeg mødte faktisk hendes yogalærer på workshoppen med Kino. En moden kvinde, som var SÅ sej til yoga og meget indtagende. Og hun smilede varmt, da jeg fortalte, hvem min mor var. Jeg syntes, jeg kunne se på hende, at hun godt vidste, at min mor er noget helt specielt. Ikke bare for mig, fordi hun er min mor. Men fordi hun er det.

Anyway, min mors yogahold er, som det er tilfældet mange steder, en del af det her FOF/AOF – et eller andet, som betyder, at der ikke er undervisning fra maj til oktober. Underforstået er det en skandale. Og det synes min mor også (ja, hun er god til at tage sorgerne på forskud), så derfor skal hun ha en yoga DVD. Hun vil gerne have en på dansk, der er til begyndere og tager højde for, at hun er over 50 og ikke tidligere elitegymnast. Så det har jeg forgæves forsøgt at finde til hende. Det findes ikke! Så mit bedste bud er John Scott’s yogadvd, som er bygget op, så man ikke får hele første series halvanden times smidige øvelser smidt i hovedet på én gang, men kan vælge en kortere og mildere session. Jeg har ikke selv prøvet denne DVD, så jeg er spændt på, om den er noget for min mor.

John_scott_DVD_birgittesyoga

DVD’en køber jeg selvfølgelig nede på min yogaskole, som nu også har en webbutik

Gå aldrig ned på udstyret

Gå aldrig ned på udstyret #2

Min yogamåtte har fået en ny bedste ven. Det er et tæppe til at lægge ovenpå måtten, så man kan sidde blødt, men skridsikkert i de siddende stilligner. Ikke i sig selv et nyt og revolutionerende koncept. Men det er ikke et hvilken som helst tæppe. Det er en Skidless fra Yogitoes! Yes, navnet associerer bleer, men ikke desto mindre er det et genialt tæppe. Jeg kom nærmest pr refleks til at og nusse og kramme mit, da jeg skulle fortælle en af mine med-yogier om herlighederne ved det i søndags.

 

Skidless_yogitoes_Birgitte

Det geniale er, at tæppet er flonelsblødt på oversiden (og meget fint i farven, min med et lille Ganesha-ikon), og på undersiden har det små gummidutter, lidt ligesom undersiden af skridsikre børnesokker. På den måde ligger tæppet fast på undermåtten, samtidig med, at det er rart at sidde på. Og at tæppet vejer meget lidt og derfor ideelt at rejse med, er bare et ekstra plus.

De sælger tæppet nede på min skole, og ellers kan man købe det direkte her

Gå aldrig ned på udstyret

Gå aldrig ned på udstyret

Det er min kærestes evige mantra, når han med et skævt smil er på vej ned i en musikbutik for at købe en eller anden dyr dims til sin guitar som han muligvis engang i en hypotetisk fremtid ikke vil kunne leve uden (min kæreste er kun musiker på absolut fritidsbasis). “Gå aldrig ned på udstyret”.

Selvom jeg synes at en af forcerne og en absolut befrielse ved yoga er, at udstyrsbehovet er på et absolut minimum, så kan jeg godt være tilbøjelig til at give ham lidt ret af og til… Fx fandt jeg denne skønne stofpose med hvdekorn og lavendel på et julemarked for nogle uger siden, og jeg er helt vild med den. Den er perfekt til at lægge over øjnene under den afsluttende afspænding, for den har en dejlig beroligende effekt.

Hvedekorns-pose

Og i modsætning til en eller anden fancy guitarpedal, så kostede den kun 35 kr.